Ліга кращих
Спільнота "Ліга Кращих"
Увійти
Вийти
Зареєструватися
Забули пароль
Знайдіть Ваше підприємство
в переліку переможців рейтингу
Наприклад ТОВ "Немиров" або ЄДРПОУ 72567891
 
Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня №5» Сумської міської ради ВИЗНАНО «ПІДПРИЄМСТВОМ РОКУ 2020»

Статус-нагородою, сертифікатом "Підприємство року 2020" та Міжнародним сертифікатом «The Enterprise of the Year-2020» за бездоганну ділову репутацію та за досягнення переваг над конкурентами, що підтверджено Спільнотою "Ліга Кращих" в Україні та Німецьким рейтинговим агентством Standard Chartered Rating (Стандарт Чартерід Ретінг) в Євросоюзі, нагороджено Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня №5».    

КНП «Клінічна лікарня №5» СМР заснована у 1954 році, на базі медсанчастини Сумського Суперфосфатного заводу. Згодом заклад розвивався, поетапно будувалися і вводилися в експлуатацію нові корпуси: у 1965 році – на 230 ліжок, у 1986 році – хірургічний корпус на 350 ліжок, у 1987 році відкрилася поліклініка на 850 відвідувань в одну зміну.

     Упродовж 67-ти років «Клінічна лікарні №5» пережила ряд змін, які диктувалися вимогами часу. У вересні 2019 року у рамках реформи медичної галузі заклад успішно пройшов процедуру автомітизації, отримавши новий статус – некомерційного підприємства. Колектив медиків швидко опановував роботу в нових умовах, продовжуючи свої кращі традиції та напрацювання. Так, лікарня й після реформування утримує лідируючі позиції в наданні багатопрофільної медичної допомоги хірургічного направлення. Окрім поліклініки, у лікарні працюють ряд стаціонарних відділень: терапевтичне, троє хірургічних, «Хірургія одного дня», отоларингологічне, гінекологічне, мікрохірургії ока, анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, кардіологічне, неврологічне, приймальне, променевої діагностики, фізіотерапевтичне та міський центр госпітальної нефрології та діалізу, клініко діагностична лабораторія.

     Разючі зміни в роботу КНП «Клінічна лікарня №5» внесла епідемія COVID-19. Починаючи з серпня 2020 року заклад став провідною міською лікарнею для госпіталізації коронавірусних хворих. Упродовж декількох місяців (серпень-грудень 2020 року) відбулося перепрофілювання діючих відділень: отоларингологічного, неврологічного, мікрохірургії ока, хірургічного №3, терапевтичного. І на їх базі було створено 5 спеціалізованих інфекційних відділень, де розгорнуто 175 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Окрім цього, суттєво збільшено потужності кисневої станції, де встановлено декілька кріоциндрів й у тому числі об’ємом – 3 тонни кисню. Таким чином, заклад на 100% забезпечений медичним киснем – важливою складовою успішного лікування пацієнтів хворих на COVID-19.

 

img

     Директор КНП «Клінічна лікарня №5» СМР В’ячеслав Юрійович Петренко упродовж 22 років обіймає посаду керівника провідного медичного закладу м. Суми. Він – кандидат медичних наук, заслужений лікар України. У його активі багаторічний досвід роботи, пошана колег та ряд професійних досягнень: президент Асоціації медичних працівників області, член-кореспондент Академії інженерних наук, лауреат Міжнародної іміджевої програми «Кращі українські підприємства» в номінації «Медицина і охорона здоров’я». В’ячеслав Юрійович нагороджений орденом Пр. Агапта Печерського та орденом Св. Ап. Андрія Первозванного, Зіркою економіки України ІІІ ступеня, Почесною відзнакою Сумської обласної ради «За високі досягнення», у 2008 році він отримав Почесну відзнаку Сумської міської ради «За заслуги перед містом III ступеня». І це далеко не усі відзнаки його успішної діяльності в медичній галузі. Говорячи про ключові стимули й досягнення, В’ячеслав Юрійович відзначає, що багато важить державне визнання, престиж у колі медичної спільноти і при цьому щиро говорить: «Очолюваний мною колектив однодумців, професіоналів лікарняної cправи є для мене і стимулом для постійного самовдосконалення, й найбільшою нагородою».

     Директор КНП «Клінічна лікарня №5» СМР В’ячеслав Петренко відзначає, що колектив з честю витримує іспит форс-мажорними подіями, що пов’язані із протистоянням COVID-19. З початку серпня у 5 нових інфекційних відділеннях лікарні проліковано понад 1330 пацієнтів.

Спільнота "Ліга кращих" щиро вітає колектив КНП «Клінічна лікарня №5» та бажає  здоров'я і подальших звершень! 

19.002.2021
Всі події
 
 
Реєстрація
+
*
Логін
*
Пароль
*
E-mail адреса
*
E-mail адреса повторно
 
Назва підприємства
 
Вхідний номер листа
*
Поля позначені зірочкою обов'язкові до заповнення
Відновлення паролю
+
Вкажіть Ваш Логін
Вкажіть Ваш E-mail
*
На Вашу поштову адресу буде надіслано лист з паролем.
Вхід
+
 
 
waiter