Ліга кращих
Спільнота "Ліга Кращих"
Увійти
Вийти
Зареєструватися
Забули пароль
Знайдіть Ваше підприємство
в переліку переможців рейтингу
Наприклад ТОВ "Немиров" або ЄДРПОУ 72567891
 
Дочірнє підприємство «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради ВІДЗНАЧЕНО НАГОРОДОЮ «ПІДПРИЄМСТВО РОКУ 2021»

       Дочірнє підприємство «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради за вагомий внесок у розвиток економіки країни, лісового господарства та бездоганну ділову репутацію нагороджено почесним званням "Підприємство року 2021".

img

        Дочірнє підприємство «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» було створене у 2000р.  Житомирським обласним комунальним агролісогосподарським підприємством «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і перебуває в управлінні Житомирської обласної ради.

       У 2007 році згідно наказу ЖОКАП «Житомироблагроліс» від 05.06.2007р. № 69 Дочірнє підприємство «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» було реорганізоване шляхом приєднання до підприємства бувших дочірних підприємств Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради: «Баранівське лісництво АПК», «Бердичівське лісництво АПК» і «Чуднівське лісництво АПК».

       Зазначені дочірні підприємства до об’єднання були лісовпорядковані в 2001-2005 роках Українською і Київською лісовпорядними експедиціями ВО «Укрдержліспроект». До організації ДП «Романівський лісгосп АПК» в 2006 році «Любарське лісництво АПК» було приєднано до «Чуднівського лісництва АПК».

img

       Перше лісовпорядкування лісів, які ввійшли до складу лісгоспу, проведено в 1933 році. Наступні лісовпоряді роботи проводились в 1950, 1972, 1983, 1994 роках. В архівах збереглися деякі матеріали цих робіт, в т.ч. планшети, таксаційні описи, карти-схеми.

      ДП «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» створене на промисловій основі з метою діяльності у сфері розвитку та організації лісового господарства, охорони і захисту лісів.

Основними напрямками діяльності підприємства є:

-           Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві,

-           Лісозаготівля,

-           Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві,

-           Вирощування інших багаторічних культур.

       Пріоритетним завданням нашого підприємства є «Садити більше ніж вирізати», тому жодна площа, де відбулись суцільні рубки не залишається незалісненою, а на місці зрубаних дерев з’являються нові лісонасадження. У 2021 р. нашим підприємством було висаджено 102,5 га нових насаджень. Завдяки протипожежним заходам, яким ДП «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» приділяє значну увагу, а саме: утворення мінералізованих смуг та створення протипожежних розривів, встановлення шлагбаумів, створення рейдових бригад спільно з працівниками екологічної служби, розроблення комплексних планів по охороні лісів та визначення маршрутів патрулювання. Так за період 2021 р. на території ДП «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» не було зафіксовано жодної лісової пожежі на всій площі лісгоспу (24 тис. га.).

       Ліс вдале місце для відпочинку людей, його рекреаційні принади важко недооцінити і лісівники про це не забувають. У 2021 році, було оновлено та модернізовано 16 рекреаційних куточків, де мешканці можуть організовано відпочити, не наносячи шкоди довкіллю.  Відчутну користь від господарської діяльності лісгоспу мають насамперед місцеві громади і місцеві жителі. У 2021 році було сплачено 25,9 млн. гривень податків та обов’язкових платежів до бюджету, із яких 7,1 млн. гривень отримали місцеві громади, що у 1,5 рази перевищило запланований показник.

       На сьогодні колектив лісгоспу вирішує чергові завдання свого розвитку, працює над тим, щоб ліси були і надалі невичерпним джерелом благополуччя і радості для людей. Цією справою проникнута вся діяльність колективу ДП «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс».

 

 

САЙТПІДПРИЄМСТВА: https://romanivlisapk.com.ua/

11.02.2022
Всі події
 
 
Реєстрація
+
*
Логін
*
Пароль
*
E-mail адреса
*
E-mail адреса повторно
 
Назва підприємства
 
Вхідний номер листа
*
Поля позначені зірочкою обов'язкові до заповнення
Відновлення паролю
+
Вкажіть Ваш Логін
Вкажіть Ваш E-mail
*
На Вашу поштову адресу буде надіслано лист з паролем.
Вхід
+
 
 
waiter